Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Έβγαλαν 237 κιλά ψάρια, με παράνομο «δόλωμα». Μόλις τους έψαξαν, τρελάθηκαν μόλις βρήκαν...Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών, δίπλα στην πόλη Αθήνα είχαν συλληφθεί τέσσερεις άντρες, κατηγορούμενοι για λαθροθηρία. Κατά την σύλληψή τους είχαν μαζί τους 237 κιλά μεγάλου ψαριού.


Τους επιθεωρητές αλιείας είχε ξαφνιάσει το γεγονός, ότι οι συλληφθέντες δεν είχαν μαζί τους κανενός είδους σύνεργα λαθραίας αλιείας (δίκτυα, ηλεκτροσόκ, εκρηκτικά, κ.λπ.). Στην ερώτηση για το πως κατάφεραν να βγάλουν τόσα ψάρια, οι άντρες απάντησαν αστειευόμενοι ότι «τσιμπάει καλά». Όμως κατά την εξέταση των προσωπικών αντικειμένων, ένας εκ των επιθεωρητών πρόσεξε μια συσκευασία με αλλοδαπή ετικέτα. Εντός αυτής βρισκόταν ένα υγρό της άγνωστης προέλευσης.Μετά από απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε, πως αυτή τη ουσία έχει πολύ ισχυρή δράση στα ψάρια, χάρη στη δράση του ξηρού αίματος και των ειδικών ένζυμων που περιέχει. Η βασική δράση της ως άνω ουσίας - είναι η πρόκληση στα ψάρια αισθήματος απίστευτης πείνας. Κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων, ακόμα και τα χορτάτα ψάρια υπό την επίδραση των ενζύμων, γινόταν πολύ δραστήρια και εμφάνιζαν απίστευτη όρεξη.Κατόπιν ανακρίσεως διαπιστώθηκε πως οι άντρες δεν είναι λαθροκυνηγοί, αλλά απλός οι ερασιτέχνες ψαράδες. Ένας από τους συλληφθέντες προμηθεύτηκε το δόλωμα στο ιντερνέτ, σε μία από τις ιστοσελίδες. Οι ίδιοι οι συλληφθέντες βίωναν ένα μικρό σοκ, διότι τόσο μεγάλα ψαριά δεν μπορούσαν ούτε να τα φανταστούν. Μετά την διευκρίνιση όλων των περιστάσεων, οι άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν βρέθηκε νομική βάση για την σύλληψή τους αλλά ούτε είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα.Το δόλωμα που ανευρέθηκε προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον της εξεταστικής επιτροπής. Είχε διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα. Διαπιστώθηκε, πως το ως άνω σκεύασμα είχε δημιουργηθεί το 2011 από τους καναδούς επιστήμονες. Αμέσως μετά τη δημιουργία του αυτό το σκεύασμα μπήκε σε μαύρη λίστα από πολλές χώρες και στην πλειοψηφία τους αυστηρά απαγορεύεται μέχρι και σήμερα. Στην δική μας χώρα δεν υπάρχει τέτοιος νόμος (για την ώρα ετοιμάζεται η κλήση για την εγγραφή των παράπονων), και χάρη στα γραφειοκρατικά θέματα, θα αργήσει να ψηφιστεί.


Με την πρωτοβουλία μας βρήκαμε στο ιντερνέτ την ιστοσελίδα η οποία απολύτως νόμιμα πουλάει το περιβόητο δόλωμα, κάνοντας χαρούμενους όλους τους ψαράδες. Όσο δεν υπάρχει κάποιο απαγορευτικό νομοσχέδιο – όλα είναι νόμιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: